Начало Болести и Лечение
Болести и Лечение
Кървящи венци спасението
kyrvqsti venciЕдин от често срещаните дентални проблеми това са кървящите венци. Причините им за поява са разнообразни, но най-честата и сериозна причина за появата им е начален стадии на парадонтоза.
 
Алергия видове и симптоми
алергияЕдно от най-често срещаните заболявания, за което малко хора знаят това е алергията. По данни на световната здравна организация на Балканския полуостров всеки трети човек има една или друга форма на алергия. Най-висока честота на срещане на алергия се наблюдава при децата на възраст между 7 и 16 години, а най-ниска сред хората в активна възраст. При възрастните хора честотата на срещане на алергия също е по-ниска, но остава най-висока сред другите райони в Европа.
 
Анорексия първи симптоми
anoreksiqЗа заболяването анорексия започна да се говори масово преди 10 години. С бурното навлизане на светския живот в ежедневието с развитието на медиите и модните списания възникна едно ново заболяване наричано анорексия нервоза. Това заболяване е съчетание между нарушен прием на храна и психическо разстройство.
 
Настинка и болки в гърлото
лекарПрез есента и зимата хората оплакващи се от настинка, запушен нос и болки в гърлото се увеличават значително. Обикновено причината за тези симптоми не е вирусна или бактериална инфекция, а по-скоро преохлаждане на тялото. В резултат на смяната на температурите през есента (през деня е топло, а вечерите са студени), повишената влажно и все още не адаптирания човешки организъм възникват и есените настинки. През зимата студа е виновен за настинката, течащия нос и болките в гърлото.
 
Болки в гърлото при преглъщане

gyrloЕдно от най-често срещаните оплаквания при много пациенти в есенно-зимния сезон това са болки и дращене в гърлото. Обикновено болката в гърлото е придружаващ симптом на други заболявания, най-често настинка и грип, но има и други причини, които могат да доведат до болки в гърлото и неговото зачервяване.

 

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 5 от 39
отслабване с лепенки

Още по темата