Начало Болести и Лечение
Болести и Лечение
АФТИ В УСТАТА ПРИЧИНИ ЗА ПОЯВА

aftiАфтите са малки язвички в устата. При някои хора афтите се появяват по често и раните не заздравяват  и остават за 10 дни.
Афтите се предизвикват от непредпазливост по време на хранене, стрес, наследствеността също е фактор за появата на афти, хигиената, , вида на това което ядете, дори от прекаленото търкане на зъбите.
С напредване на възрастта афтите се появяват все по рядко.

 
Кожни обриви причинени от алергия
alergiq obriviАлергията е едно от най-срещаните заболявания по цял свят. По не потвърдени данни всеки 3 гражданин на Република България страда от лека алергия, а всеки 12 от по-тежка форма на това заболяване.  Причината за появата на алергия са много от фактори на околната среда, до не понусимост към определени хранителни вещества. Най-общо причинителите на алергия се наричат алергени и за различните хора, алергените може да са различни.
 
Болестта ХОББ или живото застрашаващата кашлица
bolesta HOBBСъкращението ХОББ е познато на медиците като Хронична обструктивна белодробна болест. Това е заболяване на дихателната система, което може да доведе до смърт. Основна характеристика на ХОББ е трайно възпрепятстване на поемането на въздух и движението му по дихателните пътища.
 
Първа помощ при настинка
настинкаПрез есента и зимата няма човек, който поне веднъж да не е лепнал настинка. Ако обаче сте от хората, които по-често се разболяват е време да вземете спешни мерки и да се научите, как да пресечете настинката още в самото и зараждане.
 
Атопичен дерматит симптоми и лечение

atopichen dermatitАтопичния дерматит представлява един от често срещаните кожни проблеми и е най-разпространения вид екзема. Повечето дерматолози и водещи лекари посочват атопичния дерматит като наследствено заболяване. Развитието му започва още в ранна детска възраст. Основни белези на този вид дерматит е неспецифична реакция на дермалния слой кожа към различни дразнители наричани най-общо алергени.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 4 от 39
отслабване с лепенки

Още по темата