Начало Семейство
Семейство
Противозачатъчни

противозачатъчниПротивозачатъчни

Ако сте избрали контрацепция с таблетки то хубаво е да знаете какво представляват тези противозачатъчни дали имат странични ефекти и начина по-който действат. Също така колко е процента сигурност при тяхната употреба и прочие.

Основната форма на противозачатъчните са таблетки предназначени за орална употреба. По-голяма част от този вид контрацептиви съдържат два женски хормона. Това са dropsirenone (прогестоген) и ethinylestadiol (естроген). Според съдържанието на хормони в таблетката, противозачатъчните се поделят на: ниско, средно и високо дозирани перорални контрацептиви. В по-голяма част от таблетковите продукти количеството на хормона е постоянно и поради тази причина тези продукти се наричат още: монофазен комбиниран перорален контрацептив.
 
Първия учебен ден

dete zamislenoПървия учебен ден

Първия учебен ден е вълнуващ момент не само за първолаците, но и за техните родители. Вълненията около този ден са в следствия на положителни и не до там толкова положителни мисли и чувства. Безспорно това да заведеш детето си до училището, да усещаш чувството , че детето ти започва да търси своето място в обществото е невероятно изживяване за всяка една майка и баща. Безспорно с тези силни чувства винаги вървят и притесненията. Училището е място, където детето няма да бъде непрекъснато под погледа на възрастен човек, ако детето не е психически подготвено за тази тотална смяна на обстановката, това може да доведе до стрес и объркване в крехката му психика.
 
ДНЕВЕН РЕЖИМ ЗА БЕБЕТО

babyДНЕВН РЕЖИМ ЗА БЕБЕТО

Много майки с първо дете са раздвоени - дали да вкарат живота на новороденото от първите дни в рамките на строго разписание, или да се доверят на неговия биологичен часовник? Какво е всъщност за бебето 24-часовият график? На първо място той му осигурява състояние на стабилност, усещане на защитеност, твърдят педиатрите. Режимът маркира ориентирите в света, в който то попада, напускайки уютната майчина утроба. Първите три месеца  са за него период на приспособяване.

 
КОИ НАПИТКИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА

deteДетският организъм се нуждае от относителни по-вече  течности. По-голяма част от тях се доставят с храната, а останалата - с водата, соковете, чая и различни сруги напитки. Течностите се приемат с удоволствие  и в по-голямо количество, когато са подсладени. Безспорно най-подходящи за деца са натуралните плодови сокове и нектари, както и шипковия чай, който зиме всяка майка е добре да приготвя всекидневно. С тях се доставят  едновременно и множество  витамини, минерални соли и други ценни хранителни съставки. С 1 чаена чаша шипков чай могат да се задоволят минималните нужди на детето от витамин С, който зиме е твърде дефицитен.

 
Кърмене ЗА и ПРОТИВ

kyrmeneКърмене ЗА и ПРОТИВ

 

Много жени след като се роди детето се отказват от кърмене на бебето. Според изследване се показва, че най-вече проблема с кърмене на бебето се среща при младите майки. Редица слухове за кърменето плашат младите родители. Слухове от рода, че увисва бюста от кърмене, по-трудна адаптация от кърма към нормална бебешка храна, болки при кърмене и др.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 8 от 10
отслабване с лепенки

Още по темата