Начало Семейство
Семейство
Избор на дрехи за детето

drehi za decaДецата са най-важната част от живота на всеки един родител. Избора на подходящи дрехи на децата още от малка възраст има голямо значение. От една страна удобните обувки предпазват нежното детско краче, а красивите и стилни детски дрехи му позволяват да расте със самочувствие и да бъде горд член на нашето общество.

Как да купуваме дрехи и обувки за децата
Често много родители се притесняват, когато стани време за пазар на нови дрехи за малчуганите. Ето няколко добри съвета ако искате да си спестите време и пари.

 
ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

майка пишенеПУШЕНЕТО, ДОРИ САМО В НАЧАЛОТО НА БРЕМЕННОСТА, може да има дълготрайни, негативни последствия върху здравето на децата. Те могат да бъдат засегнати от затлъстяване. Според японски учени бебетата на пушачките остават недохранени в утробата. Това близо 20-годишно проучване от Медицинския институт в гр. Яманши, е обхванало 1400 японки, родили деца в периода 1991-1997 г. Учените наблюдавали развитието на децата до 10-годишна възраст. Оказало се, че  рискът от затлъстяване е 2,9 пъти по-голям за децата, чийто майки пушели  през първите  три месеца от бременността си , в сравнение с децата, родени от непушачи.

 
СЪВЕТИ ЗА БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ

maika dete

СЪВЕТИ ЗА БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ

Ако сте решили да имате бебе, трябва да мислите не само за себе си, а преди всичко за малкото същество, което ще се появи на бял свят. Задължително условие - нито мъжът, нито жената не трябва да употребяват алкохол преди първата брачна нощ и тогава, когато мислят за зачеването на детето. Но ето, жената усеща че е бременна. При тази радостна вест не е необходимо особено да променяте ритъма на живота си.

 

Работете, движете се много, особено е полезна леката работа, разходките на свеж въздух. Не вдигайте нищо тежко. Не тичайте. Вашето бъдещо дете не обича контрастите. Следователно - избягвайте да се къпете в много студена или много гореща вода. Възприемайте живота с философско спокойствие. Научете се да не се нервирате за дреболии. Не допускайте свади и конфликти.

 
НАУЧЕТЕ СЕ ДА КАЗВАТЕ ''НЕ'' НА ДЕЦАТА!

 

deteВъзпитанието на детето е едно от големите предизвикателства за родителите. Майката и бащата са първите хора, които бебето вижда, и за него те са най-важните учители. Погрешно е да се смята, че пеленачето е още малко, за да възприема. Говорете му нежно и му показвайте безусловната си любов - доказано е, че децата и на родители, които не са се страхували да показват обичта си към тях, са по-уверени в живота. Нещо по-вече - те самите копират модела на родителите си и го пренасят към своите наследници.

 
Захранване на бебе

zahranvane na bebeЗАХРАНВАЙТЕ БЕБЕТО С ОРИЗОВА КАША И МЕСО НА ПЮРЕ

Захранването на кърмачетата е стряскащ момент за  по-младите майки, особено ако става  въпрос за първо дете. Според Американската академия на педиатрите най-добре е кърменето да продължи поне до шестия месец, иначе бебето лесно може да развие алергия. Как да познаете кога детето е готово да поеме друга храна , различна от майчиното мляко? Когато  започне  да държи главата си изправена и престане да изплюва всичко навън. Според специалистите най-доброто захранване става с оризова каша, но съвременните педиатри считат, че овесената каша върши същата работа.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 7 от 10
отслабване с лепенки

Още по темата