Начало Семейство
Семейство
ВЕСЕЛИ ИГРИ НА ПЛАЖА
плаж игриНа плажа животът кипи, най-активни са децата. Разбира се , брегът ги привлича като магнит и трудни ще ги накарате да седнат под чадъра и да се греят на слънчевите лъчи, затова ще ви помогнем с идеи.
 
ДЕТЕТО МИ ЯДЕ НЕ КАКВОТО ТРЯБВА

dete hranaЗдравословното хранене в детската възраст е много важно. Дебелите деца са нещастни и болни. Можете да предотвратите проблемите.

 

Детето ви предпочита пържени картофи и пица със салам. Тези лакомства обаче са забранени, защото все повече деца страдат от наднормено тегло. Дори и в тази крехка възраст високото кръвно налягане и повишените стойности на холестерола не са рядкост.

 

 
НАВЛИЗАНЕ В ПУБЕРТЕТА
teenСКОК В РАСТЕЖА – Тийнейджърите нарастват значително през периода на пубертета, докато достигнат крайният си ръст. Момчетата могат да пораснат най-много с 9 см. на година в най-бързия период на растеж, а момичетата с 8 см. на година. Тялото на тийнейджърите нараства с такава скорост, че физическото им развитие изпреварва развитието на мозъка. Феноменалното израстване започва отвън навътре. Най-напред порастват ръцете и краката.
 
МЕНЮТО НА УЧЕНИЦИТЕ

ученикПодготвяйки детето за училище, родителите трябва да насочат вниманието си и към менюто. То трябва да е балансирано така, че да бъде солидна основа на физическото развитие, залог за успешно справяне с уроците, имуностимулатор срещу болестите и защитник на зрението.

 

Калоричната и богата на белтъчини храна не е достатъчна за правилния растеж. Необходими са и витамини от група В, най-вече В, В2, В12. В и В12освен това подобряват умствените способности, повишават концентрацията, изострят вниманието, усилват паметта, укрепват нервната система.

 
Децата и плажа

deca plajИЗГАРЯНИЯТА В ДЕТСКА ВЪЗРАСТ СА ОПРЕДЕЛЯЩ РИСКОВ ФАКТОР ЗА ПОЯВА НА КОЖЕН РАК!

Бебетата под годинка трябва задължително да се пазят от директно слънчево нагряване. Ако все пак родителите им са ги завели на плаж, трябва да ги сложат под чадър или дърво. Дори и това не е достатъчно да ги предпази от опасната слънчева радиация на 100%, защото сянката ограничава влиянието на слънчевите лъчи само наполовина. Децата изгарят  по-бързо и тежко, защото в тяхната кожа има по-малко количество меланин, които осигурява естествената фотозащита на кожата, отколкото при възрастните.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 6 от 10
отслабване с лепенки

Още по темата