Начало Семейство
Семейство
БЕБЕТО Е НА ПЪТ? - ‘’ЗА’’ ИЛИ ‘’ПРОТИВ’’ ПРЕДВАРИТЕЛНОТО ПАЗАРУВАНЕ

бебеИма едно основно правило, предавано от майка на дъщеря, на която й предстои да роди първата си рожба: ‘’Не купувай нищо предварително!’’.

Донякъде са прави в това, независимо какви са подбудите.

Днешните майки обаче държат сами да изберат дрешките и приборите за  бъдещото си дете, а не да ги получат наготово според вкуса на бабите, лелите и т.н.

 
Как да изберем обувки на детето?
обувки за децаАко бебето ви прави първите стъпки, значи е време да  му купите първите обувки.

Те трябва да са удобни  и по мярка за да може крачетата да се развиват правилно.

В тази ранна възраст децата са с равни ходила, затова обувките трябва да са с равна подметка. Не търсете ортопедични модели – те отпускат мускула на свода, а формирането му става именно под тежестта на тялото при прохождане и чрез трениране мускулите на самото ходило – това гарантира доброто им функциониране в по-късна възраст. Не са подходящи  и обувките, които придържат глезена – те са за вече развити крачета на дете, които ходи стабилно.

 
КАКВО ТРЯБВА ДА ЯДЕ УЧЕНИКА?

zakuskaЗаседналият  начин на живот, повишеният психически стрес и напрежението в очите  при децата изискват специално внимание от страна на родителите. Длъжни сме да помогнем на децата да бъдат здрави и да се справят успешно с учебния материал. За целта  на помощ идва дневният режим. Той трябва да се изгради и да се спазва.

 
Глисти при децата
glisti pri decataПо статистика почти всяко второ дете на възраст между 4 и 16 години поне веднъж в живота си е било заразено и е било носител на глисти. Това прави тези еднопаразити сред един от най-често срещаните проблеми при малките деца. Високата степен на разпространение на глистите се дължи на тяхната плодовитост – ежедневно в организма женските глисти снасят над 200 яйца, а от друга страна тези яйца се разпространяват лесно и оцеляват дълго време във външни условия.
 
КАК ДА СЕ ХРАНИ БРЕМЕННАТА ЖЕНА?
hrana za bremenni jeniКак да се храни бременната жена ? Задава си го всяка бременна жена и разбира се близките около нея. Разпространено е схващането, че бременната жена трябва да се храни за двама. Но специалистите не мислят така. Ето какво съветват те;
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 3 от 10
отслабване с лепенки

Още по темата