Начало Коса и стил
Коса и стил
По-бърз растеж на косата

косаПо-бърз растеж на косата

Пет маски за коса, които ще ускорят растежа на изтощената ви коса:

Маска за коса 1

Вечер  корените на косата се намазват леко с газ.

 

Маска за коса 2

75 г. сухи бъзови листа и 10 г. листа на розмарин се поставят в 1 л. вода. Престояват 3 дни. Прецежда се и се сипва 250 г. ром. На всеки 3 дни се разтриват корените на косата в продължение на 3 седмици.

 
ЗДРАВИ НОКТИ С ЛИМОН

ноктиТози жълт кисел плод може да бъде истинска панацея, стига да умеем да го използваме пълноценно.

В продължение на десет дни масажирайте с лимонов сок пръстите на ръцете си. Така ще заздравите ноктите.

Прибавян към лосиона за лице два пъти седмично, е прекрасно средство срещу бръчки.

 
ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА КОСАТА - 2

kosa i stil

 ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА КОСАТА - 2

Можем ли да си направим на кестенява коса руси кичури? - Да. Но русите кичури изглеждат естествени само в светло или средно кестеняви коси. При тъмнокестенявите контрастът е твърде силен. Дори ако косите са ви средно кестеняви, предложете на фризьора да ви направи кичури в два или три различни руси тона. Тогава ще изглеждат като слънчеви отблясъци.

 
ВЛИЯНИЕТО НА ПРИЧЕСКАТА ВЪРХУ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА

прическа

 ВЛИЯНИЕТО НА ПРИЧЕСКАТА ВЪРХУ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА

Човешката коса е част от тялото, което оказва значително влияние върху начина, по който хората възприемат не само лицето, но и излъчването ни. От формата на прическата, дължината на косите и техния цвят зависи представянето ни в обществото и по какъв начин останалите ще се отнасят към нас. Така, че ако човек е решил да промени живота си , на трябва да забравя и формата на косата.След като скъси косите си, човек придобива активна жизнена енергия, пробивни качества, емоционална сила и способност да привлича конфликтите върху себе си, като същевременно губи способността да решава споровете по толерантен начин. Според астролозите с тези качества ни даряват символите на Марс, Слънцето и Уран, които умеели да предизвикат истински катаклизъм при спокойните хора. Маговете ни съветват да скъсяваме косите си постепенно, по два-три сантиметра месечно. По този начин промяната ще протече гладко и без излишно напрежение.

 
Интересни факти за косата

секси мацка с коса

 Интересни факти за косата

Кога косите растат по-бързо - през лятото или през зимата?

 

 Има учени , които изхождат от това, че слънчевата светлина стимулира нервната система и по този начин се произвеждат повече хормони, които ускоряват растежа. Но това не е доказано.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 10 от 12
отслабване с лепенки

Още по темата