Начало Коса и стил
Коса и стил
Маска за коса при косопад
косаВсяка жена държи на своята коса, но въпреки голямата ни любов към косата я подлагаме на какви ли не мъчения като например боядисване, изправяне, къдрене и какво ли не още. След като косата изгуби своята здравина се сещаме, че тя има нужда да бъде подържана красива с обем и най-важното мястото на косата е на главата!
 
ГРИЖИ ЗА КОСАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО

косаПодлагана на най-разнообразно и изтощаващо мъчение през зимния сезон, косата се оказва много уязвима от температурните промени. Недостатъчното приемане на витамини, също както и студът, сменян от яркото слънце, са способни да ''изморят'' косата ви и да доведат до различни неприятни последици.

 
ЦИНК ЗА КОСАТА И КОЖАТА

коса и цинкЗаради влиянието му върху красотата цинкът заслужено е наричан ''козметичен'' микроелемент. От него се нуждаят всички клетки без изключение. Важна е ролята му за запазване на зрението и на паметта в добро състояние, за поддържане имунитета и репродуктивната система. Заслуга има за блясъка и гъстотата на косата, за еластичността и свежестта на кожата.

 
Естествена маска за коса с яйце
маски за косаАко косата ви е изгубила блясъка си, суха е и това не ви харесва вие лесно може да се преборите с този проблем като бързо и лесно си забъркате една маска за коса в домашни условия. Ние ви предлагаме няколко ефективни маски за коса с яйце защото със прясно (сурово) яйце могат да се направят изключително ефективни и подхранващи балсами и маски за вашата коса, яйцето е и един от продуктите, който присъства постоянно в нашия хладилник.
 
ЗАЩО ПАДА КОСАТА ?

косаОпадването на косата е  естествен процес. Всеки ден губим по 100 косъма. Ако опадат повече е нужно лечение. Но за да се назначи това правилното лечение, трябва да се определи причината.


На първо място, това е нарушеното кръвоснабдяване на кожата на главата.  Именно тези малки кръвоносни съдчета по кожата на главата доставят хранителни вещества на косата. А предпоставките за проблеми с тези съдове може да са много. И все пак, като се има предвид сезонното проявяване на този проблем, най-вероятно става въпрос за това, че не се грижите достатъчно добре за главата си.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 9 от 12
отслабване с лепенки

Още по темата