Начало Коса и стил
Коса и стил
ИСТИНАТА ЗА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО

плешивостЛОШАТА ХРАНА Е ТАЗИ, КОЯТО МОЖЕ ДА ‘’ОГОЛИ’’  ГЛАВАТА 

В крайна сметка факторът хранене е силно преувеличен. Ако жената не приемат достатъчно белтъчни храни, витамини и микроелементи, тя непременно ще има проблеми с косата. Но от това няма да настъпи оплешевяване. Ако обаче жената гладува нарочно, страда от анорексия или булемия, или от анемия, тогава е  неизбежно косата да започне да капи интензивно. В повечето случаи такова оплешевяване е поправимо, ако се отстрани причината, която го е предизвикала. Ако обаче нарушенията са стигнали прекалено далеч, тогава почти винаги се появяват хормонални отклонения. А те се овладяват много трудно, понякога дори е невъзможно.

 
МАСКИ ЗА КОСА С ЯЙЦА

маска за коса с яйцаЯйчната козметика е балсам за кожата на главата и косата.. Тя изчиства пърхута, заздравява скалпа, възстановява блясъка на косъма и защитава гривата от вредното влияние на атмосферните условия. Безценният витамин В3/РР/,които се съдържа в жълтъка, поддържа цвета на косата и растежа й.

 

 
МАСКА ЗА КОСА - НАТУРАЛНИ

маска за косаОт резките  температурни промени косата страда най-много. В студа кръвоносните съдове се свиват, кръвообръщението на кожата на главата се забавя и тя не се храни пълноценно. В затоплените помещения въздухът е сух, което допълнително я дехидратира и става още по-уязвима. Ще съхраните здравето на косата в зимните дни с подходяща козметика – мек шампоан с хидратиращи съставки, избран според типа й, витаминозни маски и подходящ хранителен режим.

 
Маски за коса с кафе

kosaЧашата кафе не само ободрява, но и съживява изтощената коса. За да си приготвим маски на тази основа, трябва да спазваме следните правила. За козметичните процедури се използва натурално кафе или утайка, но без захар. Маските с кафе са подходящи за дами с черни коси.

 
Пърхот Лечение
pyrhotМного, често един от най-досадните проблеми унищожаващ самочувствието и ни кара да носим шапки това е пърхота. Пърхота представлява малки около няколко милиметра фини люспички, които се образуват по главата. Малко хора знаят, че пърхота представлява заболяване себория.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 7 от 12
отслабване с лепенки

Още по темата