Начало Свободно време
Свободно време
КАЛАНХОЕ

kalanhoeХубаво е прецъфтелите цветове на каланхоето да се премахват, когато цветните им дръжки са засъхнали, тоест когато започнат сами да падат. Тогава много лесно се отделят от каланхоето и не водят до някакво нараняване по стъблата и в основите на листата, от където излизат цветовете. Когато са по-свежи цветните дръжки, в тях все още има клетъчни сокове, с които са свързани със стъблото и листата и при това може да се допусне нарушаване на целостта им, от което да увяхват.

 
ОРХИДЕЯТА НА ИНКИТЕ

orhideqАлстромерията е добре позната като цвете, от което се правят разкошни букети. В профил цветчето прилича на орхидея, а в анфас на лилия. Затова някои цветари я наричат перуанска лилия, а други орхидея на инките.

Въпреки че се отглежда предимно оранжерийно, орхидеята на инките е напълно достъпна и за собствениците на градини.

 
ПАЛМИТЕ ВНАСЯТ ЕКЗОТИКА У ДОМА

palmi

ПАЛМИТ

Палмите шепнат за слънчевия юг и омайните топли нощи. Затова е добре у дома през зимата да внесете частица от лятното настроение. Предлагаме ви няколко съвета какви растения да изберете и как да ги отглеждате.

Добре е да знаете, че кафявите и изсъхналите части се отрязват. Ако помещението е топло, растението е застрашено от акари. При нужда го пръскайте с препарат, който ще ви препоръчват в цветарския магазин. Палмите да не стоят близо до отоплителни уреди и всекидневно да се пръскат с пулверизатор с не много студена вода. Пръстта трябва да е леко суха при пипане. Тя се сменя през две години. Преди да го посадите, потопете растението за кратко във вода. При  засаждане почвата леко се притиска. Може да се полее или съдът да се постави за час два  в леген с вода.

 
МАЛКИ ЦВЕТАРСКИ ХВАТКИ

cvetqЦВЕТАРСКИ ХВАТКИ 

1. Не прекалявайте с водата. Корените на цветята се нуждаят и от влага и от въздух. Ако прекалите с поливките, вие им пречите да дишат.

 

2. Не се плашете от повяхването. В средата на есента растенията изпадат в състояние, подобно на летаргия. Не се притеснявайте, че ще загинат и им осигурете нужния покой. Сложете ги на по хладно място, рядко ги торете и поливайте. Това не се отнася за кактусите, които не обичат местенето.

 
ОТ ПОЧВАТА ЗАВИСЯТ ХУБАВИТЕ ЦВЕТЯ

kompost

ОТ ПОЧВАТА ЗАВИСЯТ ХУБАВИТЕ ЦВЕТЯ

Не всеки знае, че ако цветята растат лошо, вината често е в почвата. Искате ли те да са кичести и да будят завистта на съседката, научете се да ги съчетавате с пръстта, в която ги садите.. Така обогатена тя е подходяща  и за зеленчукова градина.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 9 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата