Начало Свободно време
Свободно време
ЛАВАНДУЛА
lavandulaЛавандулата се среща и у нас. Тя е много ценно растение. Има различни приложения.

Най-вече в медицината и козметиката.

Лавандулата е вечно зелено растение. Тя е полухраст  с височина 40-60 см., с малки, сиво-сребърни листенца. Цветовете на лавандулата могат да бъдат сини, виолетови, лилави, рядко бели или розови. Лавандулата има силен аромат. Събира се в най-горещия период на лятото, тъй като тогава съдържа най-голямо количество етерични масла.

 
ХРИЗАНТЕМИ

хризантемиХризантемата е едно от най-красивите цветя на есента.

 

Родината на това цвете е Азия. В Япония дори има специален празник на хризантемата. Японците смятат, че хризантемата притежава магически сили и гони злите духове. В Китай хризантемата е символ на мъдрост и дълголетие.

 
ПАЛМА – КАК СЕ ЗАСАЖДА

ПалмиСемената на палмата покълват най-бавно в сравнение с другите растения. Понякога минава месец, а понякога цяла година докато пробият почвата. Преди да ги посеете е добре да накиснете семената на палмата в топла вода. Колкото обвивката на семето е по-дебела, толкова по-трудно покълват.

 
ФУКСИЯ - ЦВЕТЕТО НА КРАСОТАТА

fuksiqФуксията /Fuchsia hybrida/  е вечнозелено многогодишно растение, с нависнали прости или кичести цветове в различни разцветки. Растението е от семейство Върбилкови.

В Перу, където е тяхната родина, инките наричат фуксиите ‘’цветя на красотата’’.

 

 
Пожелания за рожден ден

пожеланияЧесто, когато наша близка приятелка или любим човек имат рожден ден се чудим какво точно да им пожелаем, за да ги зарадваме. Дори и без подарък просто един приятен смс за рождения ден върши прекрасна работа, но проблема идва от това, че искаме да бъдем оригинал и търсим из интернет нещо интересно! Внимавайте може да се окажи, че не само вие търсите из интернет и да има две еднакви пожелания. Конфузна ситуация нали?

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 6 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата