Начало Свободно време
Свободно време
ФИКУСЪТ ПРЕЗ ЗИМАТА
ficus zimaПрез зимата фикусът иска светлина, затова саксиите трябва да се поставят близо до прозореца.

При недостиг на осветление през зимата се образуват слаби  изкривени филизи и листа.

Листата на фикуса се нуждаят от повече влага. Това се постига чрез редовно протриване с влажна кърпа.

Фикусът се полива умерено, с вода със стайна температура, престояла поне половин ден.

 
КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЦВЕТЯТА, КОИТО СМЕ ВНЕСЛИ ДА ПРЕЗИМУВАТ?
цвете в саксияДори и да ви отнемат повечко време, трябва да се грижите за цветята, които сте внесли да презимуват поне 1-2 пъти в седмицата. Не е добре да ги оставите без грижи, защото може да умрат.
 
Домашен компост за вашата градина
kompostПочти всяка втора жена има в домът си малка или голяма градина без значение дали живее в къща или апартамент. Всяка домакиня иска цветята и да бъдат красиви, живи и най-добре гледани особено когато в домът ни има екзотични растителни видове, които не се често и обикновено са скъпи.
 
Как да се грижим за Коледната звезда
Koledna zvezdaПочти във всяка една къща по време на Коледните празници засиява едно много красиво цвете наричано от повечето домакини Коледна звезда, но сред бутаниците то е по известно като пуансетия. Това цвете е заслужило напълно името си Коледна звезда по две причини. Първата е че формата на неговите цветове силно наподобява звезда, а втората че кулминацията на неговото разцъфване настъпва именно на Коледа.
 
Дрехи за домашни любимци

дрехи домашни животниИЗБЕРЕТЕ ДРЕХАТА ЗА ВАШИЯ ЛЮБИМЕЦ СПОРЕД ПОРОДАТА И ТЕМПЕРАТУРАТА!

Споровете за кучешките дрехи не стихват сред ветеринарите и развъдчиците на расови животни. Спасяват ли ги те от преохлаждане, или обратно – нарушават терморегулацията? Разбира се трябва да се знае, че малките /до 20-30 см. височина в холката/, страдат от студ почти винаги. Затова при температура под нулата трябва задължително да се обличат.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 4 от 11
отслабване с лепенки

Още по темата