Начало Хранене и диети
Хранене и диети
Елда - храна за здраве
елда храна за здраве и разкошЕлдата е сравнително слабо популярна храна в България, но тя е изключително полезна. Много от хората наричат елдата като зрънца за милиони. Освен, че е изключително богата на витамини и минерали елдата е незаменима храна за всяка жена, която поддържа фигурата си и спортува активно. Специалистите разделят елда на три основни вида: татарска, обикновена и многогодишна.
 
МИКРОЕЛЕМЕНТА ГЕРМАНИЙ, КАКВО ЗНАЕМ ЗА НЕГО

germani mikroelement Микроелементът германий е мощен имуностимулатор и антиоксидант, удължава живота и може да се окаже ценен при лечението на злокачествените заболявания.

 
Кофеин - опасност при сърдечни заболявания
кофеинКофеин - опасност при сърдечни заболявания
При допитване е установено, че около 75% от българите в зряла възраст всяка сутрин изпиват по едно кафе, около 80% от тях повтарят дозата кофеин на обед, а около 20% от българите изпиват и трето кафе в следобедните часове. За много от нас кафето носи приятна доза кофеин, която ни ободрява и увеличава остротата на ума. За част от хората обаче дори само една чаша слабо кафе е способна да причини големи проблеми на сърдечно-съдовата система.
 
ДИЕТА С ГЪБИ

dieta s gybiГъби обичат почти всички и ги хапват с удоволствие.
Ако избирате култивирани печурки избягвате риска от натравяне.
Гъбите имат висока хранителна стойност затова и ни засищат. Освен това са богати на белтъчини и въглехидрати, а почти не съдържат  мазнини. Гъбите са перфектен заместител на месото. Техният белтък се доближава по свойства както до растителния, така и до животински. Гъбите съдържат витамините А,В, С, Д, а високите нива на стреса ни спасяват от стреса.

 
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ЯБЪЛКОВИЯТ ОЦЕТ

ябълков оцетЯбълковият оцет е евтино и достъпно средство да се справим с различни проблеми и заболявания, без да прибягваме до лекарства.


Лечебната  сила на ябълковият оцет е била известна  на хората от древността.
Ако приемаме ябълков оцет в умерено количество се нормализира храносмилането, убиват се болестотворните микроби в стомашно-чревният тракт, помага при простуди, доставя на тялото калий, калций, натрий, желязо, магнезий.

 

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 5 от 57
отслабване с лепенки

Още по темата