Начало Бабини рецепти ЕФИКАСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗРЕНИЕТО
ЕФИКАСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗРЕНИЕТО

o4i

ЕФИКАСНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗРЕНИЕТО

За подобряване на зрението всекидневно изпивайте по половин чаша кайсиев сок.

Яжте боровинки във всякакъв вид - пресни , като туршия, като сладко.

Изпивайте 2 пъти на ден преди ядене по половин чаша настоика от магданоз. Пригответе я по следния начин: залейте една супена лъжица магданоз с една чаша гореща вода, оставете за един час и прецедете. Имайте предвид, че магданозът е противопоказен при остър нефрит и цистит.

 

При нарушено зрение ще ви помогне настойка от малинови листа - приема се както вътрешно, така и във вид на компреси. Приготвя се така - една супена лъжица от суровината се залива с една чаша гореща вода, престоява 20 минути и се прецежда. Приема се по една чаша 2-3 пъти на ден.

 

Черните боровинки подобряват кръвоснабдяването на очната ретина и по този начин се обостря зрението. Настои ката от черни боровинки се приготвя по следния начин -  залейте 2 с.л. сушени плодчета  с 400 мл. гореща вода и оставете да престои два часа. Приема се по четвърт чаша 5 пъти на ден.

 

Смесете в равни части от билката очанка/аптечна/, венчелистче от метличина/може и без нея, ако нямате в момента/ и семена от копър. Смесете добре и залейте 2 чаени лъжички от сместа с една чаша гореща вода. Оставете сместа да престои 2 часа, след което филтрирайте през стерилна марля. Капвайте по 2 капки в очите. Можете да промивате със същата настойка по 2 пъти на ден.

 

Цитрусовите плодове също помагат за възстановяване на зрението.

 

Може да опитате и следното - изцедете през марля сок от черни боровинки и разредете с дестилирана вода, в съотношение 1-2. Капвайте от тази течност по 5 капки сутрин преди да измиете лицето си и скоро ще забравите за очилата си.

 

За по-възрастните хора е полезно вечер да вдишват аптечна валерианова настойка. За запазване на зрението в напреднала възраст вечер преди лягане вдишвайте аптечна настойка от валериана. По 10 вдишвания с всяка ноздра и ще получите голямо облекчение.

 

Зрението ви може да се подобри и с козе мляко и по точно суроватка/цвик/ от него. Смесете в равни пропорции със студена преварена вода и капвайте по 2 капки във всяко око. След това си сложете превръзка и полежете половин час, без да въртите очните си ябълки. Правете тази процедура в продължение на една седмица по един път. Зрението ви забележимо ще се подобри, защото очната леща ще набере необходимата сила.

 
отслабване с лепенки