Начало Семейство Колко трябва да спят новородените
Колко трябва да спят новородените
novorodenoКолко трябва да спят новородените
Появата на новия член на семейството води до истинска еуфория не само сред родителите, но и сред останалите членове на фамилията. С появата на новороденото  бебе отговорностите към двата родители обаче се увеличават. Те трябва да се грижат добре за новия член на семейството и да му подсигурят най-добрия старт в живота.

Колко спят новородените бебе

Това е един въпрос, който всяка майка си задава. Обикновено отговора е много, но колко точно. Първите дни бебето е неспокойно за него това е нов свят обикновено се буди през 30 минути, храненето го успокоява и то отново заспива сладко. В следващите няколко дена новороденото е по-спокойно и режима на всички бебета се уеднаквяват обикновено спят 2-3 часа след което се будят за закуска.
Този режим е относително постоянен и се запазва до появата на първите колики. Вие като родител със сигурност ще усетите появата на кликите и как вашето бебе става неспокойно.

Хубаво е детето да спи, колкото се може по-дълго. От една страна вие ще имате време да си починете, а от друга бебето расте докато спи.

Новородено

 
отслабване с лепенки