Начало
Тя жената онлайн списание
Тренировките до изтощение
istostitelni trenirovki Не бива да се подлага организма на изтощение. Освен тренировка трябва да има и почивки. Най-добре е, когато се направи правилната комбинация между тренировката и почивката.

 

Като резултат от претрениране могат да се получат няколко неща:

 

-         Проблеми със сърцето поради усиления пулс на сърцето което да доведе до нарушение в съня или повишена нервна активност и раздразнение.

 

-         Не редки случай може да се достигне до повишение на температурата.

 
Упражненията в къщи

упражненияУпражненията в къщи имат своите предимства изразени в това, че ще спестите някой лев от ходенето до залата ще си подържате добрата фигора, а и може да правите упражненията винаги, когато намерите свободно време.

 

Упражнение 1:

Позата, която трябва да заемете е за лицеви опори,а тя е следната:

ръцете трябва да сама малко по в страни от външната част на раменете, гърбът трябва да е изправен а шията в една линия с него.

 
МИНЕРАЛ СПОРЕД ЗОДЯТА

минералиМинералите са древните творения на майката природа. Човек започва да ги използва за направа на оръдия на труда, а по-късно за направа на накити. Най-старите данни за използване на минералите като лечебно средство са намерени върху египетски папируси, датирани към 16 в.пр.н.е. Други папируси от 13-10 в.пр.н.е. дават сведения, за използване на стрити на прах минерали за налагане на рани, за използване на скалпели от обсадин. Минералът може да направи човека щастлив, но може и да го убие.

 
Какво действително означава вашият апетит

krushi

Постоянно желание за шоколад? Никога не ви стига един пакет чипс? Това е   начин,по който организмът ви показва,че е изчерпал запасите си от витамини и минерали. Ето ви няколко здравословни алтернативи, които може да опитате.

Апетит към хамбургери,чипс и всякакви подобни храни.

Вашето тяло се нуждае от сол.

 
Белтъците в храната
хранаВ началото на 20 век а и преди това, хората са наблягали на по-високото съдържание на въглехидрати тъй като това са най-бързите източници на енергия за тялото, но с навлизането на модерните технологии и непрекъснато засилващото се значение на мозъчни труд се обръща все по голямо внимание и на качеството на храната, а то от своя страна се определя от съдържанието на белтъци. При понижени дажби на белтъци настъпва загуба на концентрация, по-бързо физическо и умствено изтощение, загуба на интерес или така нареченото  заболяване “маразъм”.

Учените изследващи влиянието на белтъците върху човешкото тяло сочат, че ежедневните нужди на възрастен човек от белтъци е 0,3 – 0,4г./кг живо тегло.

Дневната дажба при децата е десетки пъти по висока и трябва да е от порядъка на

2 – 3г./кг. живо тегло.

 
ВОДАТА ИЗВОР НА ЖИВОТ

вода55-70% от тежестта на тялото на възрастен човек е вода. Тази вода притежава висока биологична активност и осигурява устойчивостта на организма спрямо въздействието на агресивната околна среда. Водата активно участва в химичните реакции протичащи в тялото ни, доставя хранителни вещества до всяка клетка, извежда токсините, шлаките и излишните соли от организма, съдейства за понижаване на кръвното налягане. Употребата на достатъчно вода е един от най-добрите начини за предотвратяване образуването на камъни в бъбреците. Водата в организма ни ''смазва''ставите, като по този начин изпълнява ролята на амортисйор за гръбначния мозък, а също така регулира температурата на тялото и осигурява еластичност на кожата.

 
КАФЕТО И ЦИГАРИТЕ - МОДА ИЛИ НЕОБХОДИМОСТ

cigariОбикновено при липса на тонус, намалено самочувствие, слаба концентрация, депресия се посяга към кафето, цигарите или алкохола, без да се осъзнава, че подобни състояния, означават, че в организма '' нещо'' не е наред и именно това ''нещо'' трябва да се лекува. С временната възбуда, която създават, кафето, цигарите и алкохола постепенно изчерпват силите на нервната система - основа на истинско здраве. Те се явяват като отрова отслабваща бавно, но сигурно съпротивата на организма срещу инфекции. Те разстройват вътрешното равновесие. Съвременния човек се самозалъгва, като се надява, че те ще повишат работоспособността му.Кафето, цигарите и алкохола не съдържат градивни хранителни елементи.

 
« НачалоПредишна171172173174175176177СледващаКрай »

Страница 175 от 177
отслабване с лепенки