Начало
Тя жената онлайн списание
СТРИИТЕ ПРИ ЖЕНИТЕ
strii Един основен бич на жените от 21в. това е проблема със стриите. Може би повечето от жените знаят как се появяват те, а именно при  бърза промяна в телесното състояние т.е. при бързо пълнеене или отслабване, а част от стриите се появяват и през юношеската възраст при бързото израстване на организма.
 
Тренировките до изтощение
istostitelni trenirovki Не бива да се подлага организма на изтощение. Освен тренировка трябва да има и почивки. Най-добре е, когато се направи правилната комбинация между тренировката и почивката.

 

Като резултат от претрениране могат да се получат няколко неща:

 

-         Проблеми със сърцето поради усиления пулс на сърцето което да доведе до нарушение в съня или повишена нервна активност и раздразнение.

 

-         Не редки случай може да се достигне до повишение на температурата.

 
Белтъците в храната
хранаВ началото на 20 век а и преди това, хората са наблягали на по-високото съдържание на въглехидрати тъй като това са най-бързите източници на енергия за тялото, но с навлизането на модерните технологии и непрекъснато засилващото се значение на мозъчни труд се обръща все по голямо внимание и на качеството на храната, а то от своя страна се определя от съдържанието на белтъци. При понижени дажби на белтъци настъпва загуба на концентрация, по-бързо физическо и умствено изтощение, загуба на интерес или така нареченото  заболяване “маразъм”.

Учените изследващи влиянието на белтъците върху човешкото тяло сочат, че ежедневните нужди на възрастен човек от белтъци е 0,3 – 0,4г./кг живо тегло.

Дневната дажба при децата е десетки пъти по висока и трябва да е от порядъка на

2 – 3г./кг. живо тегло.

 
ВОДАТА ИЗВОР НА ЖИВОТ

вода55-70% от тежестта на тялото на възрастен човек е вода. Тази вода притежава висока биологична активност и осигурява устойчивостта на организма спрямо въздействието на агресивната околна среда. Водата активно участва в химичните реакции протичащи в тялото ни, доставя хранителни вещества до всяка клетка, извежда токсините, шлаките и излишните соли от организма, съдейства за понижаване на кръвното налягане. Употребата на достатъчно вода е един от най-добрите начини за предотвратяване образуването на камъни в бъбреците. Водата в организма ни ''смазва''ставите, като по този начин изпълнява ролята на амортисйор за гръбначния мозък, а също така регулира температурата на тялото и осигурява еластичност на кожата.

 
Упражненията в къщи

упражненияУпражненията в къщи имат своите предимства изразени в това, че ще спестите някой лев от ходенето до залата ще си подържате добрата фигора, а и може да правите упражненията винаги, когато намерите свободно време.

 

Упражнение 1:

Позата, която трябва да заемете е за лицеви опори,а тя е следната:

ръцете трябва да сама малко по в страни от външната част на раменете, гърбът трябва да е изправен а шията в една линия с него.

 
МИНЕРАЛ СПОРЕД ЗОДЯТА

минералиМинералите са древните творения на майката природа. Човек започва да ги използва за направа на оръдия на труда, а по-късно за направа на накити. Най-старите данни за използване на минералите като лечебно средство са намерени върху египетски папируси, датирани към 16 в.пр.н.е. Други папируси от 13-10 в.пр.н.е. дават сведения, за използване на стрити на прах минерали за налагане на рани, за използване на скалпели от обсадин. Минералът може да направи човека щастлив, но може и да го убие.

 
Какво действително означава вашият апетит

krushi

Постоянно желание за шоколад? Никога не ви стига един пакет чипс? Това е   начин,по който организмът ви показва,че е изчерпал запасите си от витамини и минерали. Ето ви няколко здравословни алтернативи, които може да опитате.

Апетит към хамбургери,чипс и всякакви подобни храни.

Вашето тяло се нуждае от сол.

 
« НачалоПредишна171172173174175176177СледващаКрай »

Страница 175 от 177
отслабване с лепенки