Начало
Тя жената онлайн списание
Маски за лъскава коса

maska za kosaАко косата Ви няма никакъв блясък, а искате да е по-бляскава можете да си направите тази лесна маска и за най-много 30мин ще имате неустоима и лъскава коса:

Маска за лъскава коса

Сока на 2 лимона се смесва с 1 с. л. масло от пшенични кълнове. Втрива се в корените и по дължината. След 20-30 мин. се измивате и накрая изплаквате косата си с подкиселена вода с 2 с. л. лим. сок.

 
Лятото и насекомите

комарЧакаме летните месеци с нетърпение. Заради почивката на море и планина, заради екзотичните пътешествия, пикника на открито и т.н. Отявлени саботьори на подобни летни удоволствия обаче са всевъзможни хапещи или жилещи твари - комари, оси, стършели, кърлежи и др. Ухапванията от комари са далеч по опасни за децата, особено ако са алергични. В такива случаи може да се стигне до гадене, повръщане, треска, главоболие. Ако ухапванията са повече, има риск от общо токсична реакция. Детето трябва да приеме антихистаминно средство и да бъде прегледано от лекар.

 
Антибиотици полезни или вредни
антибиотици Може би малко хора знаят какво точно представляват антибиотиците обявени за едно от най-големите открития на 20в.

Антибиотиците са химични вещества с органичен произход,най-вече продуцирани от микроорганизми, които подписката или напълно спират развитието на други микроорганизми.

За първи път антибиотика е открит от А. Флеминг през 1928г.. който е наблюдавал подтискащото действие на плесените гъби Renicillium notatum срещу микроорганизмите причинители на гнойни инфекции. Самото наименование антибиотици е дадено през 1944г. от Вексман.

 
МАСКА ЗА КОСА - ЗА ПОДХРАНВАНЕ И ОБЕМ

коса маска за обем1 лъжица мед,

1 жълтък,

1 лъжица зехтин,

1 лъжица ябълков оцет,

1 лъжица шампоан.

 

Всичко това се омесва добре. Преди къпане се мажат корените и се разнася по цялата коса. Седи се поне 1 час, може и по-вече ако имате време. Косата става здрава и обемна.

 
СЛЪНЦЕТО - НОЖ С ДВЕ ОСТРИЕТА

слънцеБледата кожа, някога белег на аристократизъм, отдавна не е на мода. Златистият загар днес говори за спортен дух в здраво и красиво тяло.Здравословният ефект на небесното светило е добре известен. Топлите му лъчи активизират обмяната на веществата, подобряват кръвообращението и дишането, укрепват имунната система. Липсата им е една от причините за детският рахит. Под въздействието на слънцето организмът бълва хормона на щастието - серотонин.

 
3 Маски за коса
suha kosa

Маска за суха коса

 

Съставки:
1 яйце,

1 супена лъжица оцет,

2 супени лъжици зехтин

Начин на употреба:
Масажирайте със сместа скалпа и косата, срешете с гребен. Оставете да престои 15 минути. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре.

 

 
Рак на маточната шийка – Причинител

Рак на маточната шийка Честотата на това заболяване е много висока, по статистически данни в света на всеки 2 мин. умира по една жена от това заболяване. Причинителя на това заболяване е издирван повече от 30г. учените днес със смелост твърдят че 99,7% от случаите причинителя на рака на маточната шийка е вируса HPV наречен човешки папиломен вирус, който причинява инфекцията.

  Съществуват около 100 щама на този вирус. По-голяма част от тези щамове се причисляват към т.нар. ниско рискови и възможността за поява рак на маточната шийка е малка. Съществуват и

 
« НачалоПредишна171172173174175176177СледващаКрай »

Страница 174 от 177
отслабване с лепенки